Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El GAL Noguera Segrià Nord presentarà el projecte Noguerament Bo en la Jornada d’intercanvi d’experiències organitzada per la Red Rural Nacional

DIMARTS 23 MARÇ 2021

La Red Rural Nacional organitza el pròxim 6 d'abril una Jornada d'intercanvi d'experiències amb l'objectiu de fomentar i promocionar els circuits curts en la producció agroalimentària, el consum de proximitat i el suport al comerç local, els quals s'han posat encara més en valor a causa de la Covid-19.

En aquesta jornada tindrà lloc una taula de diàleg virtual en la qual diferents grups, entre ells el Consorci GAL Noguera Segrià Nord, compartiran les seves experiències i els projectes que estan portant a terme amb relació a la temàtica de la jornada.

El projecte amb el qual participa el GAL Noguera Segrià Nord serà el Noguerament Bo, un distintiu agroalimentari que identifica i promociona els productes produïts, elaborats, transformats i envasats en l'àmbit territorial de la comarca de la Noguera. Els objectius d'aquest són promoure la transformació i la comercialització del producte agroalimentari, millorar la competitivitat de les empreses del sector agroalimentari i involucrar els productors agroalimentaris en la generació de sinergies entre ells per a la difusió i la promoció dels productes agroalimentaris locals.

Les empreses que formen part del distintiu Noguerament Bo són Pla Oví, Alimentació Farràs, Cal Retjo, FructumCat, Cal Blasiet, Lo Pernil de Ponent, Casa Patau, Conill com Cal, Formatgeria de Clua, Pàmies Vitae i Conserves Antonieta. Algunes de les accions destacades han estat publireportatges que posen en valor els productors i les productores agroalimentàries, la publicació de receptes de xefs a la web amb productes del distintiu i la posada en venda de lots agroalimentaris Noguerament Bo.

Noguerament Bo és el resultat del projecte estratègic de l'any 2018 "Territori de Valor: posar en valor els productes agroalimentaris davant dels productors agroalimentaris" impulsat pel Consorci Grup d'Acció Local Noguera Segrià Nord i el Consell Comarcal de la Noguera. Actualment, s'emmarca dins del projecte Gustum que promociona el producte agroalimentari local. El projecte és finançat pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i fons europeus FEADER.

Més informació a www.nogueramentbo.cat