Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El distintiu agroalimentari Noguerament Bo, present a la Fira Q de Balaguer

Presentació del Noguerament Bo
Presentació del Noguerament Bo

DILLUNS 29 ABRIL 2019

El dissabte 27 d’abril el Consorci Grup d'Acció Local Noguera Segrià Nord i alguns dels productors agroalimentaris adherits a Noguerament Bo van presentar aquest distintiu agroalimentari dins de l’espai gastronòmic de la Fira Q de Balaguer.

La gerent del Consorci GAL Noguera Segrià Nord, Gemma Cortada, va explicar detalladament aquest projecte que promociona i distingeix els productes agroalimentaris de la Noguera, i seguidament una representació dels productors van exposar el reglament per poder adherir-se a la iniciativa, ja que cada tipus de productor ha de complir uns requisits. D'aquesta manera, Josep Galceran, de “Conill com cal”, va explicar el reglament de la carn de conill; Montse Mangues, de “FructumCat”, va exposar els requisits per a les melmelades i conserves; Josep Ros, de “Casa Patau”, va explicar el reglament del vi i va animar els diferents cellers de la comarca a sumar-se a la iniciativa que actualment compta amb la participació de dos bodegues. Per acabar, Llum de “Cal Blasiet” va explicar el reglament de la carn de vedella i va animar tant a consumidors com a productors a adherir-se a la iniciativa. Una vegada finalitzada l'explicació es va fer una petita degustació d'alguns dels productes de "Noguerament Bo".

Actualment, els integrants del distintiu territorial de la Noguera són: Pla Oví, Alimentació Farràs, Castell del Remei, Cal Retjo, FructumCat, Cal Blasiet, Cal Esmet, Casa Patau, Conill com cal, Conserves Antonieta i Formatgeria de Clua.

Tots aquells productors agroalimentaris de la Noguera interessats a formar part de Noguerament Bo poden adreçar-se al Consorci GAL Noguera Segrià Nord (tel. 973 448 933) o informar-se a la pàgina web www.noguerasegrianord.cat.